MEET THE FARMERs.
-
Zuivelboerderij de waard
Peter en Klara van den Bosch hebben in het mooie Reestdal een melkveebedrijf, waar hun koeien een groot deel van het jaar de lekkerste melk bij elkaar grazen. Een deel van die melk wordt op ons bedrijf verwerkt tot (h)eerlijke zuivel uit het Reestdal. We maken yoghurt, vruchtenyoghurt, karnemelk, karnedrank, roomboter, div. soorten vla, kwark en kefir. Ook bij LIV vind je de zuivelproducten van ‘de Waard’ terug. Benieuwd geworden? Neem eens een kijkje in de boerderijwinkel van Peter en Klara.
-
Borger de echte bakker
Borger de Echte Bakker is een bedrijf met een rijk verleden, 4 generaties bakkers, waarbij de 5e generatie inmiddels ook gediplomeerd is. Ze staan niet stil, naast het bakken voor haar eigen winkels leveren zij voor vele horecabedrijven prachtig maatwerk. Zo ook voor LIV, prachtige oerbroden gemaakt van rijke granen op ambachtelijke manier gebakken, heerlijk voor de lunch! Of proef hen duo-broodje op het broodplankje. Maïs en volkoren, een prachtige combinatie. Om ons brood te bakken hebben we tijd nodig, het is circa drie uur onderweg. Om ervan te genieten heeft u ook tijd nodig, tijd om te proeven en te praten, heerlijk tafelen bij LIV.
-
uut 't veld
Tussen de Staatsbossen en het Reestdal ligt de boerderij van Gert en Sandra Emmink waar zij het Franse vleesras Blonde d’Aquitaine fokken. Ze verbouwen het voer voor hun runderen zelf waardoor er een goede kringloop binnen het bedrijf ontstaat. Naast dat ze het vlees verkopen in hun eigen boerderijwinkel leveren ze hun rundvlees ook aan LIV, proef bijvoorbeeld eens onze carpaccio met (h)eerlijk rundvlees van Uut ‘t Veld
-
Kaasboerderij heileuver
Al 40 jaar wordt er op Heileuver, de kaasboerderij van Joke en Marinus, rauwmelkse boerenkaas gemaakt. Favoriet is de Sallandse kruidenkaas met paprika, bieslook en knoflook. Deze vind je ook terug op onder andere de kaart bij LIV. In de ochtend wordt er om de dag kaas gemaakt en vanachter een glazen wand kan men toekijken. Kijken naar werkende mensen is altijd leuk. Toch? De boerderij is vrij toegankelijk, De koeien, kalfjes en de boer zijn blij met uw bezoek dus hou dat zo en gedraag u als gast.
-
Kwekerij eef stel
Kwekerij Eef Stel is een groentekwekerij in Dalfsen waar deels de groente van LIV geteeld wordt. Dat gebeurt op natuurlijke wijze: zonder gebruik van onder andere bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De groenten bevatten daardoor meer voedingswaarden en zijn vol van smaak, zoals het vroeger was. 15 jaar geleden begon het Eef, zelf de 4e generatie tuinder, tegen te staan bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Vanaf dat moment ging het roer om en zijn zij op de natuurlijke manier gaan telen.
-
Nieske's erf
Boerin Nieske is de drijvende kracht achter Nieske’s Erf. Ze heeft goede hulp van haar man Jeroen. Nieske’s Erf is niet zomaar een biologische varkenshouderij, het is een fijne plek voor met name kinderen om van alles te beleven en te ontdekken. Zorgen voor dieren en kinderen geeft haar zoveel energie en geluk. Daar word zij nou écht blij van. Met Nieske’s Erf wil zij kinderen helpen die minder aandacht krijgen of een duwtje in de rug nodig zijn. Haar producten zijn verkrijgbaar op verschillende verkooppunten, je vind ze ook terug bij LIV op de menukaart. Wat dacht je van een overheerlijke varkensschnitzel?
-
Erve meijerink
Martijn en Linda Hulsman wonen in de boerderij Erve Meijerink aan de Achterveldsweg in Vilsteren. Ze leveren Vilsters lamsvlees en hebben daarnaast een melkveebedrijf met zo’n 65 koeien. Zoals bij veel ondernemers op Landgoed Vilsteren is het een echt familiebedrijf; van generatie op generatie voortgezet. Van januari tot mei is het lammertijd bij Erve Meijerink. De lammeren groeien in alle vrijheid op bij hun moeder. Tot een leeftijd van tien maanden, daarna ondergaat het vlees namelijk een smaakverandering. Ik breng de dieren zelf naar een lokale, ambachtelijke slager. Dat betekent relatief weinig stress voor de dieren en is de kortste weg van producent naar consument.
-
Bakkerij Timmer
Bakkerij Timmer bestaat al sinds 1989, Wim en Gerrie namen toen de bakkerij over van Jaap en Geesje Bijker. Inmiddels is de volgende generatie, Willem en zijn vrouw Henriette aan zet. Ook zijn er een tal van verbouwingen uitgevoerd aan de winkel. Uitbreiding van het magazijn en bakkerij, nieuwe ovens en de meest recente, de winkel. Bakkerij Timmer verzorgt voor LIV overheerlijke gebakjes, van petit fours tot vlaaibuffetten.
-
Brouwerij Avereest
Brouwerij Avereest is een jonge brouwerij met de ambitie om verschillende brouwers, met ieder zijn eigen stijl, te laten samenwerken. Na ruim honderd jaar afwezigheid wordt er in het Reestdal weer ambachtelijk gebrouwen. In 1818 was het bierbrouwer Roelof Veeningen die de veenarbeiders voorzag van hun geliefde drank. De Avereesters moesten het lange tijd zonder doen. Nu, een eeuw later, zet de geschiedenis zich voort.
-
Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij
De Ambachtelijke Vechtdal brouwerij brouwt sinds 2015 bier. In eerste instantie werd Admiraals Bierbrouwerij in Oudkerk afgehuurd om de recepten van brouwmeester Jos om te zetten in een zelfgebrouwen ambachtelijk bier. Vanaf oktober 2016 wordt er in de voormalige sporthal “Molendijk” in Dalfsen gebrouwen. Vanaf het begin werden de etiketten aangebracht door de medewerkers van Philadelphia Leer-Werk-Centrum in Dalfsen. Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij brouwt en verkoopt bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alle bieren zijn bovengistend met hergisting op de fles. Het bier is daardoor puur van smaak. We hebben een ruim assortiment bieren dat met de seizoenen mee verandert.